piatok, októbra 26, 2007

Mac OS X Leopard - Prvé dojmy

Ako na upgrade z Tigra skrátene v troch bodoch.

1. Zhlboka sa nadýchneme a vydýchneme
2. Uchopíme DVD a vložíme do mechaniky
3. Klikáme o dušu spasenú


Rozšírený návod.

Odzálohujeme si dáta!!! Je potrebné mať aspoň 12 GB volného miesta pokiaľ inštalujeme aj developerské veci. Po vložení dvd je potrebný reštart systému (je potrebné zamávať starému tigrovi). Upgrade je veľmi jednoduchý. Je možné upraviť aj veci čo sa majú inštalovať. keď sa klikne na inštalačné tlačítko máme čas asi tak hodinu. Po reboote nás privíta nový Leopard aj so všetkými tými sľubovanými vychytávkami.

Problémy

Nieje java vo verzii 6. Čo je veľmi zlé keďže mi nefunguje elitné dssh. tiež bol mierny problém s rozbehaním nokie E65 a bluetooth pripojenia. Musel som požiadať o starý dobrý Nokia infrared script z tigra aby som si to rozbehal. akonáhle som ho mal všetko bolo OK.

vychytávky v podobe stacks a hlavne fast preview sú veľmi dobré. nový Mail tiež zaujal. Time machine sa stane zaujímavou až po zakúpení aspoň 500GB disku a uprataní si home adresára nakoľko sa ho snaží zálohovať celý. Na takéto mám vyhliadnutý WD Book.

o ostatných vecia neskôr.

"Stay tuned more to come."
Binary division

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

ahoj, prosim tě, mam taky ten problém s bluetooth na e65 a leopardovi, nemohl bys mi prosím napsat, jak že jsi to rozběhal ? kdybys mi to poslal na mail stefson(at)seznam.cz, byl bych Ti vděčnej.. děkuju, Štěpán