piatok, januára 21, 2005

Subnet sux

ani po tyzdni niesu schopny odpovedat ci ma zapoja alebo nie. mail som odposlal vsetkym trom osobam ktore su uvedene na ich webe. jeden z nich sa mi vratil ako nedorucitelny. firma akoby neexistovala. volat sa mi nechce. myslim ze tyzden je dostatok casu na to aby mi aspon niekto odpisal. ako keby ani nechceli novych zakaznikov. tymto sa dostavame k zaujimavemu zisteniu ze v nitre existuje monopol na wi-fi pripojenie pre domacnosti. monopol ktory vznikol absolutnym nezaujmom. kua sa naserem a zacnem ten inet poskytovat sam :-) ved to uz nieje normalne.

Novell rocks

hlavne po zhliadnuti videi z novellovskeho archivu. hlavne ma dostali tieto: Bored room (o znudenych adminoch) a ZENworks. link som vyhrabal z www.zive.cz medzi bleskovkami.

streda, januára 19, 2005

Picasa googlovska druhy krat

uff az som uneseny z novej picasy. zhliadol som na www.zive.cz, ze vraj nova verzia tak som sa kukol ze co a ako teda. odinstaloval som staru verziu nainstalil novu a zacal skumat. rozsirila sa nam uprava obrazkov z povodneho red eye odstranovaca uz vie aj color balance, kontrast, crop (teda vyrez), opravu mierne otocenych obrazkov, zopar spravnych efektov a oblubeny googlovsky gombik I'm feeling lucky ktory spravi automaticky upravu kontrastu a farby. pribudla aj priama kontrola bloggera, odposielanie obrazkov cez gmail ucet (alebo emailovy klient) a backup obrazkov na cd (a mozno aj dvd). opat musim poznamenat ze google zase vypustil kus dobreho softu a samozrejme zadara.

pondelok, januára 17, 2005

Chaosny fraktal

je mozne vytvorit pomocou programu chaoscope ktory najdete na www.chaoscope.org. o programe som sa dozvedel od priatela webdesignera a ponuka vytvaranie fraktalovych sialenstiev ktore je mozne exportovat do obrazkov. fraktalmi je mozne otacat v 3d priestore takze ked vam nevyhovuje staci ho otocit spravnym smerom. velmi pekne pre vytvorenie desktopu.

Nitrianska podsiet mlci

nuz neviem ale subnet mlci. nikto mi ani len nepovedal ze kasleme na teba a uz sa neozyvaj. proste ticho. akoby ani subnet neexistoval. skusim teda este jeden mail, ale uz nedufam, ze sa dockam domaceho internetu za rozumny peniaz.