piatok, decembra 15, 2006

Orange Tripleplay - optika do domu

pokusim sa zhrnut informacie o Orange tripleplay ktory bol uvedeny do pilotnej prevadzky na Slovensku.

- mesta v pilotnej prevadzke - Bratislava, Piestany, uvazuje sa aj o dalsich mestach (viem ze na mestskom urade v Nitre sa nachadza povolenie na vystavbu optickej siete pre ORANGE [word dokument], pre ine mesta odporucam skontrolovat stranky mestskych uradov)

- kolko a co za to? - internet - 30/15 Mbit/s (downstream/upstream) za 1398 Sk, Digi TV 799 Sk, telefonovanie 799 Sk (zakladne sadzby). pri kombinacii sluzieb su zlavy. mna zaujimala konkretne kombinacia inet + DigiTV (1398 Sk + 400 Sk) lepsie ceny maju prvy zakaznici (radovo niekolko stovak dole) podrobne a neprehladne tu.

- FUP (fair use policy) - postrach uzivatelov internetu - vraj 100 GB na mesiac co je na jednej strane malo a na druhej aj celkom dost. vraj ziadne FUP pocas pilotnej prevadzky. potom sa uvidi. ale palicu uz maju a my nemame radi nejake obmedzovania.

- zariadenia - ponukaju set top boxy (pre TV) a livebox (pre vseobecne zapojenie linky) za celkom ok ceny alebo prenajom. o inych zariadeniach sa nevyjadruju respektive sa vyhybaju odpovediam. HDD podpora STB vraj bude az neskor. nuz uvidime aj ako sa postavia k ponuke beznych predajcov.

- ostatne zalezitosti -1 livebox = max. 2 set top boxy, 1 livebox = neobmedzene pocitacov cez Ethernet a Wi-Fi, ziadna pevna IP zatial, Dyn DNS zatial netusia ci bude, pripojenie do SIX = 1 Gbit/sec, medzinarodna konektivita neobjasnena (ale vraj su ready zvysit ked bude potreba), trvanie pilotnej prevadzky neurcene ani na hlavnej stranke. Livebox a STB vyraba Sagem, Rodinne domy nehrozia zatial (fnuk), Rozlisenie TV -SDTV - PAL FD1 720 x576 MPEG2,

Žiadne komentáre: