štvrtok, septembra 30, 2004

Drogy su zle, ano ano ...

presne takto vidim momentalnu situaciu okolo legalizacie (dekriminalizacie) marihuany ktoru presadzuje slobodna volba. na pravda.sk uverejnili clanok isteho mudr. okruhlicu ktory tvrdi ze marihuana je navykova. pan doktor pravdu ma aj nema. podla mojho osobneho nazoru (ktory sa nikomu nesnazim vnucovat) sa vsetci snazia urobit strasne velke bububu z niecoho co tu uz davno nejakym sposobom funguje. urcite existuje (celosvetovo) menej ludi ktory ochoreli na rakovinu pluc z konope ako z cigariet. tiez je urcite omnoho mensie mnozstvo ludi ktory su zavisli na alkohole (ona povestna metla ludstva). mimochodom nikto z mojho okolia nieje schizofrenik. na koniec chcem povedat ze sam canabis nepozivam. tu je link na online pytanie sa a odpovedanie s panom okruhlicom (pravdepodobne bude fungovat iba dnes).

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Súhlasím do tej miery, ze marihuana tu je a to uz dost dlho. Práve preto by sme sa vsak mali zamerat na tzv. sekundárnu a terciárnu prevenciu. Zakazovat a prísne trestat drzanie marihuany nic nevyriesi, rovnako vsak tak ani sírenie "osvety" v podobe aké je to super ako ti potom bude fajn... Kazda droga ma nejake tie svoje povzbudzujuce ucinky, inak by po nej nikto nesiahol, ale vacsina (zne)uzivatelov chce vidiet iba to pozitivne a skodlive vplyvy, ktore su pri kazdej droge v roznej miere a rychlosti nastupu povazuje za bludy a strasenie tych co TO nikdy nezazili.
...a este k tej schizofrenii Osobne som poznal 2 mladych ludi (21 a 23r. jeden z nich uz nezije)u ktorych fajcenie marihuany aktivizovalo schizofreniu. Ono ta choroba, nie je nieco, co by sme mohli "chytit" fajcenim travy, su tu vsak velke rizika, ze ak mame iste geneticke predispozicie trebars k schizofrenii, aktivna latka v mariske - THC (tetrahydrokanabinol)- ktora meni (a to je bez diskusie) chemicke procesy v mozgu moze fungovat ako spustac viacerych psychickych poruch. O socialnych dosledkoch uchronickeho hulica uz ani nehovorim...
Nechcel som tu moralizovat, chcel by som len aby mali vsetci mlady a deti (ktorych sa to uz bohuzial tiez tyka)moznost vyberu. Vyberu, ci si najdu nejaku zaujmovu aktivitu, konicek a budu sa realizovat v nich, co podstatne znizuje riziko zacat (zne)uzivat akekolvek drogy (teda aj cigarety, alkohol...)
Na zaver:
Vzdy mame moznost vyberu, pokial je z coho vyberat!

Silos
silos@post.sk

Fifteen povedal(a)...

no a prave o to ide pravo volby. ale to co sa snazi presadit nas zakonodarny zbor je podla mna somarina. kazdy kto bude mat u seba co i len gram grasu sup na styri roky do kriminalu ako za znasilnenie. bez podmienky . zapis v registri trestov a uz si jasny na cely zivot hoci mozes byt sebesikovnejsi.