sobota, augusta 21, 2004

Uz som zmieneny

hned ako som sa zdoveril so svojim umyslom vytvorit si vlastny weblog uz ma priatel Havran oznacil za obet internetu. cha som zvedavy ako dlho mi to vydrzi. :-)

Counter strike : Source

nuz vyskusal som si ako sa hra nove CS:S na mojej domacej masine a mozem zodpovedne prehlasit ze sa mi tato hra pozdava. priemerne FPS mate o obrazok nizzie. specifikacie: AMD Athlon 2500+ 1GB RAM ATI9600 XT. hral som v rozliseni 1024x768 najvyssie detaily 2xFSAA. ani v najtuhsich bojoch som necitil trhanie (viem subjektivita ale nie je tam ziadne timedemo ako v DOOM III - bol odskusany iba interny CS:S benchmark). Tiez sa mi pacili kopy roztrusenych skatul, flias, sudov a inych veci ktore sa dali rozbijat presuvat (ale nie znicit - okrem flias). Tiene sice niesu ako v u konkurencneho D3 ale cela hra akoby bola filtrovana cez bloor efekt. Vyber zbrani je skoro presne ako v starom CS. IMHO treba iba pridat viacej neporadku aby bolo co poriadne aj rozbijat. fragnuty protivnici a spoluhraci zostavaju tam kde boli zostreleny a ku koncu kola vyzera level ako celkom pekny masaker. Downoad cez Steam nemal skoro ziaden zadrhel. Uz sa tesim na full Half life 2.
trikrat hura.


namerana hodnota FPS v Counterstrike: Source
posted by Fifteen

instalovanie counterstrike: source s kuponom od ATI cez Steam
posted by Fifteen

Solaris haluzenie

vcerajsi den zacal celkom milym telefonatom ze o jednej poobede sa konci. tak som si povedal fasa. ale cele sa to zvrhlo az do nejakej siestej vecer. koli comu? potrebovali sme zistit nejaky bezpecny sposob zalohovania dvoch solarisovych masin. nakoniec sme vygooglili nejaky sposob vymeny RSA klucov ktory sa snazime prave aplikovat. zatial sa nejako nedari ale verim ze to uz dnes pojde.
We love Solaris9 TM.

piatok, augusta 20, 2004





toz poobednajsie pivo s mircom a palinom ... kvalita bohuzial az neskor ked bude lepsi fotak zatial musi stacit Nokia 7650

posted by Fifteen

pokusny zverejnovaci obrazok na Glo Glo Blog
posted by Fifteen

DooM III

info pre tweakerov a pomalostrojcov tuhla najdete podpobny popis nastaveni a performance tweakov pre DooM 3. Dokonca sa pracuje aj na cestine.

update: lalaho a uz vysli aj testy pre mainstream karty (teda karty ktorych ja najviac a najviac sa aj predavaju)

Halflajf II

I potesilo sa moje srdce ked som zhliadol tuto spravu. Znamena to ze si mozem konecne oskusat engine HL2 na vlastnej kozi. pravdepodobne bud cez weekend alebo este dnes uploadnem do svojho pocitadla vzhladom na to ze som sucastnym stastnym majitelom ATI kuponu

Mobilny internet

kedze sa celkom zaujimam o technologie mobilneho internetu prihodim sem link na celkom pekny clanok o technologiach ktore idu nasadit u nasich zapadnych slovanov ide o technologie CDMA a EDGE. prijemne citanie.

štvrtok, augusta 19, 2004

Solaris nas kazdodenny

Kazdy den odhalujem dalsie kuzlo operacneho systemu Solaris. Napriklad vcera sa mi podarilo uspesne rozbehnut firefox a openoffice najblizsie sa pokusim rozbehnut PHP a pravdepodobne MySQL aby som si mohol vyskusat PHP-Nuke . Tiez by som sa chcel pokusit spravit secondary updatovaci server pre antivirus pomocou web servera. Cize ma caka studium manualov :-)

update: prave prebieha mohutne studovanie instalacneho manualu MySQL

Fiju fiju

fiha a zrazu mam blog ani nevim co s tym mam teraz robit ... volajaky som z toho cely zmeteny. a to vsetko iba koli tomu ze som si precital zopar clankov a chcel si to vyskusat a ono je to celkom fasa. no mozno sa tomu zacnem naozaj venovat. ale vsetko zavisi iba od velkosti mojej lenivosti ktora sa v cislach pohybuje radovo od 1 do nekonecna. takze tymto sa vitam do tej obcas cudnej spolocnosti blogerov :-).