streda, júla 26, 2006

95 tez ktore stoja za precitanie

preco by sa mal clovek nad niecim zamyslat? nuz preto aby sa nenudil a aby bol aj niecim prospesny. odporucam precitat 95 zakladnych myslienok geekovskych aktivistov. su sice napasovane na US realie ale v tychto casoch sedia z velmi velkej casti aj na SK prostredie. a vobec ... cloveku to nasadi chrobaka do hlavy.

link via digg.com

Este zopar veci k NBU, Kyberii & Hysterii

za prve Pajkus v Radiu FM, za druhe kyberia back online & kicking, za tretie zaujimave vyroky o NBU a tak okolo. a takto to cele zacalo o 10:00 dna 20.7.2006


utorok, júla 25, 2006

Nazory okolia, prehnitost SK & Kyberia booting ?

nuz po prezreti roznych prispevkov na temu zhabania servera H&K (codename onyx) zistujem ze na slovensku je velmi zvlastna klima. napriklad hovorca NBU ktory evidentne klame (Ako su zabezpecene vladne institucie - 24.7.2006 - prva cast relacie), alebo nevie o com hovori. pripadne hovorca policie ktory si protireci. zacina tiez doba popularizacie triciek s napisom "nbusr123". Niektori pisu mimo misu a niektory o cosi lepsie, dalsi pisu uz napisane (ale castym opakovanim sa aspon informacia dostane do povedomia) a tento clanok bol sice napisany zaujimavo az na posledny odstavec kde sa hovori o nevine NBU koli outsorcingu a ze tam vobec nieje zmienka o nejakom postoji NBU k uvedenym skutocnostiam.

P.S.: kedze je momentalne kyberia.sk v stave nedostupnosti znamena to ze uz sme v stave obnovy a resuscitacie DB?