piatok, marca 11, 2005

Sun armed & ready


Sun armed & ready
Originally uploaded by fifteen.

otvoreny, napojeny (serial to RJ45 + elektrika), polozeny, no proste

mam sun a nebojim sa ho spustit :-)
bude pripojeny hyperterminalom cez COM2 ale este mi treba nasyslit solaris 10 DVD vzhladom na to, ze tento kockac ma DVD mechaniku.

Test anteny


test anteny
Originally uploaded by fifteen.

pokusne som prilozil kus kovu (4 mm kovova tycka - kotva na stan) priamo k zdroju. opakovanym testom som nedosiel k rapidnemu zlepseniu rychlosti alebo browsovania. pocas testu som syslil asi 15 MB subor. je velmi pravdepodobne ze som nemal poriadny kontakt a preto neprislo k zlepseniu, pripadne bola BTS vytazena hovormi takze som nemal preco pocitit zrychlenie. zaujimalo by ma vsak ci tento modem komunikuje iba s jednou BTS alebo naraz s viacerymi.

Zadacom zozadu


zadacom zozadu
Originally uploaded by fifteen.

to cervene je akoze antena.

Zadacom disassembling


zadacom spredu
Originally uploaded by fifteen.

i rozobral som zadacom, ze sa mu teda pozrem na creva. takto vyzera spredu.

štvrtok, marca 10, 2005

Sun V240


a nakoniec zadna strana
posted by Fifteen

predna strana Sun V240
posted by Fifteen

tak totok budem bud dnes alebo zajtra instaluvat. Sun V240. taka rackova kocka :-)
posted by Fifteen

streda, marca 09, 2005

Sin City trailer

takze reziser robert rodriguez spolu s frankom millerom a ako hostujucim (!) reziserom quentinom tarantinom sa nam rozhodli ukazat ako ma vyzerat sfilmovany komix. spolu s takymi menami ako nick stahl (T3), elijah wood (pan prstenov), brittany murphy(8 mile), jaime king (pearl harbor), bruce willis (toho ani netreba predstavovat :-), mickey rourke (a tohto tiez nie) sa to snad ani neda pokazit. hlavne po prezreti traileru. link bol ukoristeny a zneuzity z posledneho FFFilmu.

utorok, marca 08, 2005

Zadacom antena

i dostal som cez ICQ od kolegu juraja tento link . velmi rozmyslam ci aj ja nerozoberem cely modem a nenapajkujem tam volaco :-) bastling rulez. takze idem kuknut na fora mobilmanie ze co a ako.

update: existuje pripojitelna externa antena pre zadacom a da sa kupit podla toho cennika za zhruba tisicku. velmi uzitocne info na rozoberanie je na diskusii mobilmanie (troska tepleho vzduchu na nalepku s fenom). tiez je tam spomenuty link na specifikacie modulu nokia 12 cable a tym padom aj specifikacie pre externu antenu ktoru je mozne si vyrobit aj doma (medeny drot o dlzke 12 cm a hrubke min. 1 mm) vsetko uzitocne info pochadza od jana z diskusie na mobilmanii.

nedeľa, marca 06, 2005

Zhnile nitrianske sluzby

po vcerajsej skusenosti som naozaj presveceny ze na slovensku uz nic nemoze fungovat normalnym sposobom. no povedzte, v ktorom meste nefunguju pocas tmavych a chladnych noci lekarne? ziarivym prikladom bud nitra a jedna z jej lekarni D+D na stefanikovej ulici oproti tescu. pohotovostnu sluzbu vykonava iba od 7:00 do 22:00. po tomto case mate smolu a mozte s na kusky rozkrajat a nepomozete si. co som potreboval? odsavacku hlienov pre sestrinho 9-mesacneho lezuna :-) vdaka super pohotovostnej sluzbe som o 12 v noci zostal nasucho a tym padom som bol nuteny pocuvat detsky plac do skorych rannych hodin. uplne skvele. zboznujem nitriansku funkcnu infrastrukturu. nitrianski poslanci zjavne nemaju problemy so zdravim. nenapada ma nic ineho iba citat z knizky terryho pratchetta:
"Zajimave casy na Vas"