piatok, októbra 15, 2004

Softverove vselico

za prve vysli nove catalysty (ovladace pre ATI) verzia 4.10
za druhe google sa rozhodol vyhladavat na lokale. podla vsetkych clankov co som doteraz cital mu to vraj ide naozaj rychlo. je tam vsak obmedzenie na urcite typy suborov mozno vzhladom na to ze je to este len beta (ako skoro vsetko nove od gugla).
za tretie uz neviem, lebo som si este neprecital vsetky news v RSS citacke :-) ale urcite sa este nieco nove objavi.

Preload faza 6

vraj (JPP - "jedna pani povedala" - wikipedia este na to nema vysvetlenie ) ma byt dnes ohlaseny gold na half lajf 2. tvrdi to tento blog a spravu prevzal aj voodooextreme. tiez bola zacata siesta faza preloadu (enkryptovane mapy). cakame a trasieme sa nedockavostou (nohy si ideme dolamat). no a este jedna haluz. podla wikipedie znamena half-life v slovenskom preklade polcas rozpadu. nejako som si to doteraz nevedel vysvetlit preco sa ta hra volala prave takto, ale nijak zvlast som po tom nepatral, cize ma to celkom potesilo :-)

štvrtok, októbra 14, 2004

Novy prielom

hura. na mojom oblubenom serveri hysteria.sk vysiel konecne novy prielom s cislom 23. opat zbierka zaujimavych clankov na temu bezpecnosti v pocitadlovom priemysle.

streda, októbra 13, 2004

Zelda mania

zostal celkom prekvapeny ked som si doma spustil gameboy emulator a na nom hru zelda (ktory diel neviem ale tusim to je tento). po troch hodinach drvenia! som si isiel lahnut. dnes budem urcite pokracovat, ale az po aikido treningu a obvyklej potreningovej kofole(no mozno sa pritrafi aj system shock2 na ktory som nasiel navod pre rozbehnutie pod win xp). ten gameboy ma urcite nieco do seba. som rad ze este stale existuju hry ktore maju hratelnost (onoho casu velmi to hodnotena vlastnost hier).

Smpatch update failed

tak toto mi vypisuje moj server sunovsky (aj tak sa nan nieje mozne dostat zvonka) pri mojich chabych pokusoch o update systemu. a este navyse zadarmo k tomu hodi hlasku response code 500 (podla googla a mojho odhadu je to vraj internal server error) takze sun ma asi nejake problemy. nefunguje ani na dalsich sunovskych instalaciach v mojom najblizsom okoli (serverovna je asi 10 krokov od kancelarie :-) )

utorok, októbra 12, 2004

Suhlasna strana chce internet

a do kazdej domacnosti ako vodu. chcu vraj danovo zvyhodnit pocitace (heh zrusia aj tie dane za cd a napalovacie mechaniky?)a dosledne liberalizovat telekomunikacny trh to znamena ako ze by tu mal byt volny telekomunikacny trh? mam pocit ze v europskej unii sme uz asi pol roka. to doteraz nenapadlo nikoho ze telekom tu (este stale!) ma monopol ? takmer vsetky kable tu ma natahane len st a niekto tu ide basnit o liberalizacii. ako som pisal skor pokial nebude broadband inet za 500 skk a menej, s vysokou pravdepodobnostou do toho nepojdem. este ma pobavila veta o slovensku ktore zaostava za europou co sa tyka pripojitelnosti. na toto mozem povedat iba jedno. dobre rano slovenski politici! to sa zobudili az teraz? blizia sa snad volby? (hmm to asi nie budu az 2006) no kazdopadne som rad ze sa vobec niekto zobudil. aj ked si myslim ze su to zase len velkohube vyhlasenia, ktore sa vobec neuskutocnia.

Prichadzajuci pomaranc

alebo necakany pomaranc ?(roger krowiak - nazov prvej kapitoly) mi zakotvil v postovej schranke. u oranzoveho operatora si spomenuli, ze mi akosi konci akcia na moj znovu opraveny mobilny telefon a poponahlali sa mi ponuknut nejaky novy. hla ponuka MT od pomarancu v online podobe. nech som si vyberal ako som chcel stale mi zrak zabludil na siemens S65 ktory by som si aj tak pravdepodobne nenechal pretoze stale mi staci nokia 7650 (preco tam nedali pamatovu kartu !!!). bohuzial cenovo sa nachadza akosi mimo mojej terajsej financnej hotovosti. mozno ked sa mi podari predat stary trium plus bonus nejake dalsie tukes, tak ho kupim.

Spoteny aikidoka

som bol vcera. po dvoch rokoch som sa odhodlal prist na trening a zacat nieco robit. moje prekvapenie bolo velke ze som si este dokonca pamatal aj nazvy technik (predsa len po styroch rokoch clovek akosi nezabudne) a este som k tomu nebol ani velmo unaveny (i ked po niekolkych padoch vzad sa mi zacala mierne tocit hlava :-) ). nuz treba mi dostat sa znovu do formy.

pondelok, októbra 11, 2004

Generatory mien

tento blog ma priviedol k k vyhladavacu yahoo a jeho stranke venovanej generatorom mien. je ich tam celkom pekny zoznam. z nich jeden z najhaluznejsich je generator mien pokemonov (flareon) pripadne starwars name (petfo sonit) alebo superhero name generator. no proste haluz :-)

Lacne ADSL

vraj mame na slovensku lacnejsie ADSL ako v tot susednych cechach. nuz este stale som nie velmi presveceny ktory typ pripojenia si nahodim domov (gprs, adsl, mikrovlna pripadne satro ak dotiahne kabel alebo pomaranc ak spusti edge), ale pokial nezlacnie broadband pod 500 skk na mesiac neobmedzene s nejakou garanciou rychlosti tak sa na to asi vykaslem, alebo zacnem viac zarabat :-) pricom druha moznost je viac pravdepodobna.

Vediet hrat je potrebne

napriklad pre byznis. tutola na voodooextreme (respektive BBC) sa s tym tiez zaoberaju. na to aby vas prijali ako burzoveho maklera musite vediet poriadne hrat napr. na gameboy konzole pripadne online poker. vraj to vylepsuje koordinaciu oko - ruka. no esteze som si stiahol tie gameboy hry. budem musiet este vela drvit aby som sa tam dostal :-)

nedeľa, októbra 10, 2004

Veda nasa kazdodenna

pozerajuc v nedelny kludny podvecer tv viva som zhliadol "zaujimavu" relaciu ktora sa volala brainiac. ide o sialenosti typu: moze zvonenie mobilneho telefonu sposobit vybuch cerpacej stanice ? (nie ale ked obliekli typka do sustakov a potom sa dotkol drotu ktory viedol do vnutra karavanu nasyteneho benzinovymi parami tak to rachlo ako svina) pripadne ak si v klude zakusnete kolaciky posypane makom je mozne spravit pozitivny drogovy test? (ano je :-) ) pripadne vedecka studia tykajuca sa toho ci je ekvivalentom 30 minutoveho tvrdeho cvicenia 30 minutove sedenie v kresle a divanie sa na zenske poprsie (nie nieje :-) ). k dispozicii je aj zopar klipov.