utorok, januára 29, 2008

Toshiba Portegé R500 - notebook z 20. storočia

Tak som sa teda pozrel na prehnane ospevovanú Toshibu R500, či je naozaj taká skvelá ako to tu občas po tých internetoch tvrdia. Dostal ju kamarát ktorý ju bude pradepodobne používať najčastejšie v lietadle a na cestách.

Pozitívom je hmotnosť a veľkosť. Notebook je naozaj tenučký a ľahký, ale s tým prichádza aj dosť veľké negatívum v podobe veľmi ohybného a malého displeja (povrch je pokovovaný plast takže životnosť nič moc) a prehýbajúcej sa klávesnice pri písaní (sme zvyknutý na kvalitnejšie klávesnice). keď sa pozrieme na vstavanú výbavu a to prosím pekne máme rok 2008 (R 500 vyšiel v zhruba v polovici 2007) nájdeme tu zvláštne kombinácie vychytávok na jednej strane a úplných hlúpostí na strane druhej. Vychytávkou je skener otlačkov, regulácia hlasitosti, vstavaná mechanika a 3 USB porty, i keď kto na ceste bude do takéhoto NB zapájať viac než myš (aj tak si kúpia BlueTooth myš) alebo fotoaparát. Naopak k totálnym hlúpostiam patrí integrácia PCMCIA slotu (máme rok 2008 Express card vládne svetom), čítačka SD kariet ktorá nevie SDHC (veľké kapacity SD nad 2GB) takže žiadne pozeranie fotiek z nového Canonu 450D sa nekoná (kto by si k tomuto kúpil max. 2GB kartu ?), VGA konektor (ehm žiadne DVI?) a čisto slovenská klávesnica (žiadne EN znaky).

Ešte aby sa nezabudlo. Výbava je naozaj skromná. dostanete notebook a dokonca nabíjačku. Fasa nie?

Takže keď si to pozhŕňame dohromady, žiaden zázrak to nie je. Lpenie na technológiách minulého storočia (OK má Core 2 procák a kto ho nemá) odsúva tento kúsok na okraj môjho zájmu (rozumej na prepadlisko dejín).

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Pocuj chlapec moj a ty si si kupil alebo si ides kupit novy Canon EOS 450 D??

Peto

Fifteen povedal(a)...

tento vydobytok modernej techniky este nemam dovod kupovat nakolko moja 350D je este stale v plne funkcnom stave

Daily Whinger povedal(a)...

Zjavne to chce MacBook Air

Fifteen povedal(a)...

nenene macbook air pre mna nieje este to prave. ja som spokojny so svojim MB Pro.