piatok, novembra 23, 2007

Hackintosh alebo Mac OS X Leopard na mobilnom Quade

už dávnejšie som poškuľoval po možnosti nainštalovať Mac OS X na Mobilný Quad aka The Machine. Po neúspechu s upraveným a orezaným DVD Leoparda (veľké Ď pre RVG), som našiel iný spôsob ako natlačiť jablká do obyčajného PC. Hardvér je známy, ale pre istotu a pre poriadok zopakujeme.

- Doska ASUS P5K Premium Wifi-AP edition (Intel P35 chipset),
- Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz, 8MB cache,
- 4 GB RAM Corsair 800 MHz,
- MSI GF8800GTX 768 MB,
- nejaké tie Seagate SATA disky,
- jeden Seagate IDE disk,
- IDE DVD-DVDRW mechanika LG (netuším ktorá presne).

Návod ktorý je popísaný aj v popiske torrent súbora je platný pre windows.
pripravíme si disk (v mojom prípade som vyprázdnil 250GB SATA) a odstránime z neho všetky partície (proste prázdny disk), stiahneme "Leopard Flat Image" z PirateBay. Má asi 2,7 GB plus nejaké ďaľšie fajly. Rozpakujeme do adresára v ktorom je aj RAR. zistíme si pomocou Správy diskov (časť z Computer Management), ktorý disk sme to vlastne vyprázdnili (Veľmi dôležité !!!) . Na základe tejto informácie vykopírujeme správny .bat súbor do adresára s rozbaleným imagom leoparda. spustiíme bat fajl a pokiaľ sme onen fajl zvolili náhodne, modlíme sa aby sme si neprepísali dôležité dáta (so called žirafie porno) na nejakom z ďaľších diskov. Po skončení prebootujeme do nového krásneho leoparda.

no takmer nabootujeme. po dvojminútovom kukaní na šedé jablko a zobrazení šedej značky zákaz státia si uvedomíme že niečo nie je v poriadku. opäť reboot ale tentokrát so zúrivým stláčaním F8 po ktorom sa zobrazí boot: napíšeme -v -x a dáme Enter.


čakáme.


po dočkaní sa nám zobrazí "still waiting for root device" <- totok vrhneme do gúgla. Po chvíli neúspešného hľadania zistíme že nám všetci odporúčajú použiť IDE disk. na toto sa zvysoka vykašleme a použijeme Cable Magic. To znamená, že vypneme počítač a prehodíme SATA kábel od disku s nakopírovaným imagom leoparda na pozíciu SATA1 na doske (pôvodne bol na SATA5). Zmeníme v BIOSE advanced SATA nastavenia na AHCI a samozrejme aj boot disk dáme na prvé miesto. Pokiaľ sa nám v predošlom boote vyskytla chyba "Package 0 didn't get an HPET Problem", nainštalujeme a spustíme z Windows MacDrive7 a zmažeme z nášho imagu AppleIntelCPUPowerManagement.kext ktorý je v adresári /System/Library/Extensions a o adresár vyššie /System/Library zmažeme Extensions.mkext.

Konečne nabootujeme do Leoparda


Hurá skoro koniec.


Prehodíme sieťový kábel do spodnej sieťovky, aby sme mali aj nejaké tie internety a začneme gúgliť prečo nám nejde zvuk. nájdeme správne fórum a stiahneme a použijeme AzaliaAudio.pkg.zip (onen kext dáme do známeho adresára /System/Library/Extensions a zmažeme Extensions.mkext) rebootneme. tešíme sa z dvojkanálového zvuku. Keď sa dotešíme začneme konečne pracovať :-)

THIS IS SPARTAAAA!!!
King Leonidas (300)


Ďakujem komunite insanely mac za návody a riešenia problémov.

pondelok, novembra 19, 2007

toshiba libretto

13949712720901ForOSX

Podporte hlasovaním Javu 6 na Mac OS X Leopard. Dosť sklamalo, že ako si nebola dostupná pri vydaní. 

I link na diggu je akýsi k tomu. a keď je niekto náhodou makovník šupnite na blog tento kód v príspevku -> 13949712720901ForOSX