štvrtok, júna 21, 2007

Safari 3 Beta @ Mac OS X

skúšam, že čo to jablkári zase stvorili. zatiaľ veľmi pozitívne až na jeden čierny bodík. viacmenej taká čierna guľa. nejde mi zimbra. :-( konečne funguje presúvanie tabov. Ešte mi treba zacapiť zapamätávanie session, čo jest veľmi podstatné pre mňa, nakoľko mám bežne pootváraných 20+ tabov. S rýchlosťou som veľmi spokojný oproti veľmi mastodontnému Firefoxu (nie nemám v ňom milión extensions), proste veľmi svižné. A čo je veľmi podstatné fonty vyzerajú tak ako majú. žiadne prekrývanie bold a italic fontov. možno je to len špecifikum mojho maca pretože kolega juraj tento problém nemá, ale Firefox3 (alfa) mi zobrazoval fonty korektne. a ešte by ma strašne potešili favicons na vrchu tabov. celkom to pomáha v orientácii.

update: nové zistenie google služby sú OK až na docs & spreadsheets.

streda, júna 20, 2007

Blogger v slovenčine

Až teraz som si všimol, že celé rozhranie Bloggera sa mi preplo do Slovenčiny. Tiež celkom haluz.

Noeline kvety - update

pred chvíľou zazvonila donášková služba. Keď som otvoril dvere, videl som iba veľkú krabicu a za ňou jedného uja mávajúceho s papiermi na podpísanie.

juraj a scj prekvapený, že čo sa deje



a samotný balík



niekedy sa tu dejú zvláštne veci :-)

update: ako sa rozbaľovalo:

Noele pri krabici



čo bolo v škatuli



korporácia zastavuje svoj beh a zvedavo sa prizerá



a poobede voňal celý ofis

Rubikova kocka rozriešená

Nikdy som sa ňou nezaoberal, iba keď som bol na základnej škole tak brácho mal svoju vlastnú aj s tučnými schémami ako ju poskladať. Pamätám si, že som vedel poskladať iba jednu stranu. A keďže na protiľahlom stole u Bona ležala jedna neposkladaná, tak som si povedal že už by bolo načase. I vygúglil som si návod, aby som pochopil princípy a nestrácal zbytočne čas. medzi iným som našiel aj zopár videí z rôzneho skladania rubikovej kocky. napríklad s pomocou robota



jednou rukou



poslepiačky



ja som ju skladal úplne normálne obojručne a per partes.

pondelok, júna 18, 2007

Vartacon 2007 - foto mierne neskoro ale predsa

Som zistil že o tejto akcii som ani nenapisal a ani fotky nezverejnil. Nuž tak činím teraz. Aby som to stihol ešte pred Parconom 2007 ktorý sa bude conať v NR :-)

Takéhoto pekného pavúka sme tam mali.



A samozrejme guláš bez ktorého by Vartacon nebol tým pravým.



ostatné fotografie z Vartaconu 2007

Mám nový hlavolam - Kocka

Je drevená a má toľkoto dielov



Takáto kocka sa dá z nich poskladať. Plus kopa ďalších tvarov.

George Orwell - 1984 - Depresia na mesiac

Konečne som sa prinútil prečítať si 1984 od Orwella. Veľmi dobrá, ale depresívna kniha. Hoci mi stále vŕtalo hlavou, že absolútna kontrola neexistuje. Zopár paradoxov som tam mal. nasledujú pravdepodobne mierne spoilers. Chlapík ktorý viedol výsluchy sa tiež dopúšťal ideozločinu, keďže ako tvrdil bol jedným so spoluautorov Knihy. Ako to, že nebol odsúdený? A samozrejme odpor voči Strane. Ak som to správne pochopil tak bol umelo vytvorený Stranou samotnou. Ale neverím, že by ľudia boli až takými ignorantmi. Myslím, že autor hrubo podcenil ľudskú vynachádzavosť, hoci reštrikcie a zmeny myslenia mal vymyslené veľmi podrobne. Každopádne knižku odporúčam.