piatok, novembra 23, 2007

Hackintosh alebo Mac OS X Leopard na mobilnom Quade

už dávnejšie som poškuľoval po možnosti nainštalovať Mac OS X na Mobilný Quad aka The Machine. Po neúspechu s upraveným a orezaným DVD Leoparda (veľké Ď pre RVG), som našiel iný spôsob ako natlačiť jablká do obyčajného PC. Hardvér je známy, ale pre istotu a pre poriadok zopakujeme.

- Doska ASUS P5K Premium Wifi-AP edition (Intel P35 chipset),
- Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz, 8MB cache,
- 4 GB RAM Corsair 800 MHz,
- MSI GF8800GTX 768 MB,
- nejaké tie Seagate SATA disky,
- jeden Seagate IDE disk,
- IDE DVD-DVDRW mechanika LG (netuším ktorá presne).

Návod ktorý je popísaný aj v popiske torrent súbora je platný pre windows.
pripravíme si disk (v mojom prípade som vyprázdnil 250GB SATA) a odstránime z neho všetky partície (proste prázdny disk), stiahneme "Leopard Flat Image" z PirateBay. Má asi 2,7 GB plus nejaké ďaľšie fajly. Rozpakujeme do adresára v ktorom je aj RAR. zistíme si pomocou Správy diskov (časť z Computer Management), ktorý disk sme to vlastne vyprázdnili (Veľmi dôležité !!!) . Na základe tejto informácie vykopírujeme správny .bat súbor do adresára s rozbaleným imagom leoparda. spustiíme bat fajl a pokiaľ sme onen fajl zvolili náhodne, modlíme sa aby sme si neprepísali dôležité dáta (so called žirafie porno) na nejakom z ďaľších diskov. Po skončení prebootujeme do nového krásneho leoparda.

no takmer nabootujeme. po dvojminútovom kukaní na šedé jablko a zobrazení šedej značky zákaz státia si uvedomíme že niečo nie je v poriadku. opäť reboot ale tentokrát so zúrivým stláčaním F8 po ktorom sa zobrazí boot: napíšeme -v -x a dáme Enter.


čakáme.


po dočkaní sa nám zobrazí "still waiting for root device" <- totok vrhneme do gúgla. Po chvíli neúspešného hľadania zistíme že nám všetci odporúčajú použiť IDE disk. na toto sa zvysoka vykašleme a použijeme Cable Magic. To znamená, že vypneme počítač a prehodíme SATA kábel od disku s nakopírovaným imagom leoparda na pozíciu SATA1 na doske (pôvodne bol na SATA5). Zmeníme v BIOSE advanced SATA nastavenia na AHCI a samozrejme aj boot disk dáme na prvé miesto. Pokiaľ sa nám v predošlom boote vyskytla chyba "Package 0 didn't get an HPET Problem", nainštalujeme a spustíme z Windows MacDrive7 a zmažeme z nášho imagu AppleIntelCPUPowerManagement.kext ktorý je v adresári /System/Library/Extensions a o adresár vyššie /System/Library zmažeme Extensions.mkext.

Konečne nabootujeme do Leoparda


Hurá skoro koniec.


Prehodíme sieťový kábel do spodnej sieťovky, aby sme mali aj nejaké tie internety a začneme gúgliť prečo nám nejde zvuk. nájdeme správne fórum a stiahneme a použijeme AzaliaAudio.pkg.zip (onen kext dáme do známeho adresára /System/Library/Extensions a zmažeme Extensions.mkext) rebootneme. tešíme sa z dvojkanálového zvuku. Keď sa dotešíme začneme konečne pracovať :-)

THIS IS SPARTAAAA!!!
King Leonidas (300)


Ďakujem komunite insanely mac za návody a riešenia problémov.

3 komentáre:

Daily Whinger povedal(a)...

Uz som mal dohromady asi pat Macintoshov, ale takyto ani jeden. Kazdopadne uvazujem, ze si spravim datovy sklad, no do Mac Pro sa mi prave nechce investovat... Som uvazoval, ze na Linuxe, ale kebyze sa toto podari, tak preco nie. Pekne, gratulujem.

Fifteen povedal(a)...

enemže jest problém s veľkosťou partície bootovacej. neviem ako na resize, uz som skúšal všelibársčo, a nič z toho, ale jáááá mu dám

Anonymný povedal(a)...

Sevas, skusal som to aj ja instalovat na notebooku a mi to islo, ale co som mal problemi, bola grafika a zvukovka, nie su na to ovladace. :( coz je velka skoda. Mam doma masinu tiez quad core q6600, a grafiku Nvidia 8600GT, keby to fungovalo bolo by to skvele a nechal si tam leoparda.