sobota, januára 20, 2007

Nakladany Hermelin - postup + fotoreport

K dalsim z uskutocnenych klucovych rozhodnuti mozem zaradit nakladanie hermelinu. Co k tomu potrebujeme? Nuz v prvom rade strasnu chut a hlavne odvahu. :-)

na www.google.com skusime vyhladat frazu "nakladany hermelin" a nechame posobit.
Matematickou interpolaciou sme po dlhych prepoctoch, integrovani, deleni, nasobeni, zjednoduseni kvadratickych rovnic a inych nepliech dospeli k nahodnemu a zaroven spravnemu receptu a poctu 7 ks standartneho hermelinu bez prichuti, ktore sa zmestia akorat do dvojlitroveho pohara so sirokym hrdlom.

Takto vyzera 7 hermelinov po tyzdnovom skladovani v stadartnej spajzi bezneho domu.

Z dalsich ingrediencii pouzitych v tomto klasickom veldiele ceskej krcmovej kuchyne by som spomenul standartne feferonky v sladkokyslom naleve, stvorfarebne korenie, provensalske korenie, chilli korenie, cesnak a cibula. paliva paprika nebola vzhladom na chilli korenie pouzita.

Postup nakladania:
hermeliny odbalime a nechame vo vyckavacej polohe na lavom okraji pracovneho stola.

Pripravime si natierku z roztlaceneho cesnaku, chilli korenia, provensalskeho korenia a oleja (slnecnicovy). Dokladne rozmiesame.

Pozdlzne rozkrojime hermeliny a napatleme ich pripravenou natierkou.

ukladame do pohara a zaroven pridavame feferonky (keby neboli feferonky, mozu byt aj stiplave baranie rohy) a takisto pridavame stvorfarebne korenie (moze sa pouzit aj klasicke gulickove ale mne sa farebne viacej paci)

poziadame asistenta (sestra) aby nakrajal cibulu (dokumentacny fotograf nemoze predsa krajat cibulu pretoze by plakal a boli by zle fotografie) a doplnime nakrajanu cibulu do pohara


zatrasieme poharom pre lepsie ulozenie cibule a finalne zalejeme slnecnicovym olejom tak aby boli hermeliny ponorene.

Odlozime do spajze na nejake nenapadne miesto a vyckavame zhruba 1 tyzden kym sa odvazime flasu otvorit. Podavame s pivom a chlebom.

9 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Ujo FUFU, krasne si to spracoval, dobre pofotil, vyborne okomentoval, ale mas v tom celom jeden vaaazny neprehliadnutelny a neodpustitelny ZASADNY NEDOSTATOK!!!! Zabudol si nas pozvat na ochutnavku, Ty potvor jeden nevydovolenkovany zaneprazdneny!!!:-)
Ivet

Fifteen povedal(a)...

Ale ved som to este len nalozil. :-) teraz to musi minimalne tyzden stat. to sa neda nalozit a okamzite zjest ... teraz to potrebuje nasiaknut vsetku tu dobrotu ...

Anonymný povedal(a)...

Jop UTOPENCI rulez

Fifteen povedal(a)...

hermelin je lepsiii :-D

Anonymný povedal(a)...

ok, viem, ze to ma odstat, ale predsa len si mal do receptiku zahrnut aj datum ochutnavky a povinnych hosti...ked to bude jeditelne, zastav sa u nas:-) a nezabudni doniest kusok na degustaciu....mas u nas este vodku na lade...Ivet

Anonymný povedal(a)...

riadna pecka - uz len na pohlad!!
skusim urobit!!

a ten pokec!! :-)) dik autorovi

Anonymný povedal(a)...

zdravím... aniž bych to tušila postupovala jsem podle vašeho receptu ještě než jsem ho objevila:-) zadala jsem totiž do googlu onu magickou formuli nakládaný hermelín a vybrala náhodný, ale dozajista správný recept (především slovo fotoreport mě zaujalo:-) ), v tuto chvíli jsem ve fázi "naloženo a čeká v ledničce" tak doufám, že to bude i dobré!

Dík, Magda

Fifteen povedal(a)...

dobre to bude naisto :-) dobru chut za dva tyzdne

Unknown povedal(a)...

...jooooooj...
...dik fifth za super navod. Idem asi kupit nejaky ten hermelin! Heslo : nebolo mi zle, ale bude mi lepsie! ;) fakt dik. Pozdravuj elfa a jozefa. Cao. Frantishek.