piatok, decembra 15, 2006

Orange Tripleplay - optika do domu

pokusim sa zhrnut informacie o Orange tripleplay ktory bol uvedeny do pilotnej prevadzky na Slovensku.

- mesta v pilotnej prevadzke - Bratislava, Piestany, uvazuje sa aj o dalsich mestach (viem ze na mestskom urade v Nitre sa nachadza povolenie na vystavbu optickej siete pre ORANGE [word dokument], pre ine mesta odporucam skontrolovat stranky mestskych uradov)

- kolko a co za to? - internet - 30/15 Mbit/s (downstream/upstream) za 1398 Sk, Digi TV 799 Sk, telefonovanie 799 Sk (zakladne sadzby). pri kombinacii sluzieb su zlavy. mna zaujimala konkretne kombinacia inet + DigiTV (1398 Sk + 400 Sk) lepsie ceny maju prvy zakaznici (radovo niekolko stovak dole) podrobne a neprehladne tu.

- FUP (fair use policy) - postrach uzivatelov internetu - vraj 100 GB na mesiac co je na jednej strane malo a na druhej aj celkom dost. vraj ziadne FUP pocas pilotnej prevadzky. potom sa uvidi. ale palicu uz maju a my nemame radi nejake obmedzovania.

- zariadenia - ponukaju set top boxy (pre TV) a livebox (pre vseobecne zapojenie linky) za celkom ok ceny alebo prenajom. o inych zariadeniach sa nevyjadruju respektive sa vyhybaju odpovediam. HDD podpora STB vraj bude az neskor. nuz uvidime aj ako sa postavia k ponuke beznych predajcov.

- ostatne zalezitosti -1 livebox = max. 2 set top boxy, 1 livebox = neobmedzene pocitacov cez Ethernet a Wi-Fi, ziadna pevna IP zatial, Dyn DNS zatial netusia ci bude, pripojenie do SIX = 1 Gbit/sec, medzinarodna konektivita neobjasnena (ale vraj su ready zvysit ked bude potreba), trvanie pilotnej prevadzky neurcene ani na hlavnej stranke. Livebox a STB vyraba Sagem, Rodinne domy nehrozia zatial (fnuk), Rozlisenie TV -SDTV - PAL FD1 720 x576 MPEG2,

Srdecne pozdravy na druhu polku zemegule

zasielam brachovi ktory uletel svoju asi prvu 1000 km trat na bezmotorovom lietadle DG - 1000 T (so called plachtak alebo vetron) v australii :-) nech sa dari co najviac takychto najdlhsich letov. na freefly.sk je zopar spravnych fotografii z letov a hlavne tie stupania. vario zalomene na 8,6 m/s (integrovane) sa nevidi tak casto. jedine ak v nitre v stupani za turbo cmeliakom (tam je to vraj okolo 9 m/s)

utorok, decembra 12, 2006

Fenixcon 2006 - na havajskej vlne pohody

ako uz havran napisal, aj ja som sa zucastnil onej svatej pohody zvanej fenixcon 2006. ako bolo? nuz uplne ze super. alkoholu bol dostatok, milych ludi bola tiez kopa, knizky sa nakupili za fasa ceny (ziadna blba 19% dan) a vobec, prezili sme to v zdravi. napriek tomu ze nam slohli napad minuleho conu byt vo vytahu a popijat priamo tam. tentokrat sme sa uspokojili so "zombies!!! "(rana faza hrania, neskor uz zombie nestacili) Zombies!!! sa kupit daju aj online (plus expanzie!!!)

Nicolaus Extra jemna - cista laska :-)

Odporucam hlavne druhy obrazok. nuz vodka, ale tych reci okolo toho. cista laska sa pozna hned :-)



Posted by Picasa