utorok, augusta 15, 2006

Kryptovany inet za dobry peniaz

po poslednych mesiacoch teroru od RIAA a MPAA na koncovych uzivateloch internetu sa svedska strana piratov rozhodla v spolupraci s firmou relakks spojazdnit tzv. komercny darknet. co je darknet? anonymna siet bez tracovania, logov a vobec monitorovania. za 5 EUR (zhruba 2 kila) mesacne. a samozrejme cely traffic, nielen browsenie. samozrejme odporcovia budu namietat ze teroristi a tak podobne ale ja si myslim ze kazdy ma pravo na privatne pripojenie bez moznosti sledovania od kohokolvek. podobnu sluzbu ponuka aj hysteria.sk ale vo forme shellu a proxy. co ale teraz pravdepodobne po zhabani onyxu asi nefunguje. podla poslednych vyjadreni vraj policia este nema skopirovane data. co ja viem 350 GB sa da skopnut za par hodiek vo svete dnesnych IDE diskov a co uz take SCSI. no ale este o tom pripojeni vo svedskom style. spojenie je plne kryptovane 128 bitmi a dostupne vsade. nezalezi na rychlosti. to znamena ak ma clovek 100 Mbit tak bude kryptovany. a casom slubuju aj pevne IP. nuz konecne sa zacina diat aj nieco na ochranu normalnych ludi. co sa ma kto starat do mojich dat?

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Nuz to mas Peto tak... kazdy by rad vedel co robia druhy... To ako ked v 50 rokoch v USA bol hon na "bosorky" teda komunistov, kde samotna vlada presnejsie riaditel FBI prikazal citat sukromnu postu co bolo v prikrom rozpore s ustavou...takze asi tak.
Pekny priklad je aj film Nepriatel statu (tu sice moze ktokolvek namietat ze je to iba holy vymysel a nezmysle no ja verim ze kopec veci co tam boli sa zakladaju na pravde a sa skutocne deju) kde bolo pekne vidiet sledovanie...
A nakoniec hadam len dodam, ze vravis o sukromi (s cim suhlasim) a v samotnej USA (koliske demokracie:-)))) ) samotne tajne sluzby (FBI, CIA, NSA, DEA, vojenska rozviedka atd.) sleduju samy seba a chcu vediet co druhy vedia a co si myslia:-)

Tot vsjo

Fifteen povedal(a)...

no mne je napr. dost jedno co robi druhy pokial ma tym neobmedzuje. nepriatel statu moze byt ale toto sa tyka len inetu ako takeho nie fyzickeho sledovania osob. i ked ani to by som nebol rad keby mi niekto narusa moje sukromie. cize este raz moja sloboda sa konci tam kde sa zacina sloboda inych a to iste plati aj pre ludi okolo. i ked tiez verim tomu ze 128 bit enkrypcia nezabrani tajnym sluzbam aby nevytiahli nejake data, no od kdekoho ostatneho budes mat svaty pokoj a to tu hlavne ide.