piatok, marca 04, 2005

Prva pokuta telekomu

padla od protimonopolneho uradu za ADSL a to vo vyske 20 milionov sk. ja hovorim, ze takuto pokutu by im mali davat kazdy mesiac, aby sa uz konecne rozhybal slovensky telekomunikacny trh.
via -> www.itnews.sk

Sad about SAD

naozaj sa uz tesim ked nastane cas bez snehu zimnych fujavic a podobnej havede. hlavne koli tomu ze budem mat konecne novy bike a nebudem sa musiet spoliehat na rozmary nitrianskej SAD. dnes som si v snehovej fujavici rannej odmrzol pol hodinu na zastavke vdaka vymeskanemu spoju. a druhy pre istotu meskal este 5 minut. v nitre asi neexistuje centralny dispecing ktory by dokazal poslat nahradny autobus. kazdopadne snehu nebolo tolko aby sa nedalo prejst. grrrrr. a tiez sa mi nepaci rozvrh autobusovej dopravy. v priebehu 5 minut pride na zastavku 5 autobusov a potom 20 minut nic. ako keby nemohli chodit v 5 minutovych intervaloch. takisto mi chybaju nocne spoje. aspon jeden za hodinu ktory by isiel z klokociny na chrenovu. bol by som ochotny zaplatit aj 20 sk za listok keby isiel.

utorok, marca 01, 2005

Vynovene EDGE modemy

ako som sa teraz rano docital z bleskovky na zive.sk tak pomaranc sa rozhodol neignorovat svojich zakaznikov. modemy zadacom ktore maju integrovanu antenu budu nahradene novsim typom s externou. rozmyslam ci si pojdem dat vymenit ten svoj. ale zas sa mi nechce byt nejaky tyzden bez modemu a tym padom aj internetu.

pondelok, februára 28, 2005

Googlovske vyhladavanie

akorat dnes som si povedal ze by bolo celkom dobre zacapit vyhladavanie na tomto blogu. pouzil som googlovsky kus kodu vyhladavaci ale neviem si pomoct nejako to nefunguje tak ako by som si predstavoval. ako keby som nebol poriadne zaindexovany alebo co. ma niekto nejaku radu co sa tohto tyka? proste napriklad na zadanie edge nic nenajde. a tak podobne.

Svet hardware boduje

pretoze u nich vysiel naozaj husty clanok o wi-fi, ktory je vlastne podrobnym uvodom do technologie. v dalsich clankoch sa budu zaoberat testami jednotlivych accespointov. tiez sa zaoberaju zakladnymi pravnymi otazkami, vypoctami potrebneho vykonu a vobec vsetkym co ma mohlo o wifi zaujimat. jednoznacne odporucam.

nedeľa, februára 27, 2005

Stari upiri vyhynuli

skoda prevelka sa stala. je to uz pekne davno (zopar rokov dozadu) ked som si v nemeckom bonne kupil pravidla pre mna zatial asi naj RPG hry Vampire: The Masquerade. a teraz po rokoch ked ideme obnovit tradiciu hrania hier na hrdinov (konkretne Werewolf: The Apocalipse) som zistil ze white wolf medzitym vydal uplne nove pravidla (Vampire: The Requiem). maju menej klanov (iba 5) a vobec su cele akesi strucnejsie. a keby si nepotrebujem stiahnut postavar tak sa to ani nedozviem. a werewolfovia stary apokalypticky su uz tiez prec. strasne. chvalabohu zostala k dispozicii stara stranka so vsetkymi dobrymi vecami.

Nadacne mafie

a este jeden zo vcerajska. ako sme tak kracali s mamou po pesej zone na jej zaciatku a na konci sa vyskytovali ludia s nejakymi pohladnicami v rukach a visackami na vetrovkach, ktory hovorili nieco o prispievani na detsku onkologiu. viem ze onkologicke choroby su naozaj neprijemne ale ked som kracal okolo tesca a ozvalo sa mi ciste muzsko-zenske stereo "prispejte na detsku onkologiu" pricom zensky hlas bola taka nosova fistula a muzsky taky ten filmovy pri traileroch, som sa skoro nezdrzal smiechu. mam vyhrady voci tymto prispevkovym organizaciam. moj nazor je ze vacsia cast s tych penazi ide na fungovanie danej nadacie a nie tam kam ma ist a to prave na tu onkologiu. tiez si myslim ze ludia predavajuci pohladnice su na konci tejto "piramidovej" hry. oni z toho s pravdepodobnostou rovnajucou sa istote nic nemaju a robia to naozaj z nadsenia a prave to nadsenie je zneuzite. vid pripady so sri lankou a zbierkami.
a ludia ochotne davali peniaze az kym nepomreli.

Zlatnicka mafia

pri vcerajsich rannych nakupoch som sa po dlhom case dostal na pesiu zonu v nitre jakozto spoluzakaznik v zlatnictve. mama totiz potrebovala dat opravit retiazku a nejake nausnice. po vstupeni dovnutra a pozdrave bolo povedane co vlastne chceme. mila teta predavacka nam oznamila ze oni opravuju len sperky u nich zakupene. hadzem svoj prvy nechapavy pohlad (styl: toto ako naozaj nemozete mysliet vazne) ale mama sa nevzdava a skusa pretlacat svoje memy na predavacku. no nedari sa jej, pretoze teta si melie stale svoje ze inde zakupene sperky neopravuju lebo to vraj musia posielat niekde to trencina a vobec same problemy. aby som nezabudol ide o predajnu zlata zlatokov (mama volaco stebotala ze to je vraj nejaka znacka slovenska a ja nemam dovod neverit ale podla stranok je to riadna bieda :-) ). v druhom zlatnictve (kurtis) nam uz opravu retiazky prijali bez problemov ale ked sa vytiahol na svetlo sperk s osadenym kamenom tak sa opat neda opravit lebo vraj na to treba zvlastnu pajkovacku s bodovym zahrievanim. potom nam bolo spomenute ze kamen by museli asi vybrat a ze by sa mohol poskodit. skratka problemy nad problemy. vecer mi bolo objasnene u priatela wenca ze to je celkom normalne lebo one nitrianske zlatnictva vacsinou nakupia hrby sperkov v taliansku s tym ze ich predavaju tu a oni (rozumej kombo wenco&stonka) si davaju opravovat pripadne vyrabat sperky do elitexu. som neskutocne zhnuseny pristupom aky sa uplatnuje v zlatnictvach. moj nazor je ze zakaznik je stale zakaznik a ma byt snahou obchodnika mu vyhoviet a nie za kazdu cenu odbijat ich.