piatok, januára 28, 2005

Pomarancovy internet

vcera som sa definitivne rozhodol pre EDGE od pomaranca. odmietam totiz cakat na to kym sa telekomu uraci zlacnit DSL a tiez sa mi nechce kupovat wi-fi vybavenie. po navsteve predajneho centra orange som zostal mierne smutny a to z dovodu nedostatku modemov. vybral som si internet klasik s modemom zadacom za 500 sk mesacne mobilny a pomerne rychly (dufam :-) ) internet. podla vyjadrenia pomarancovej slecny sa pytalo na EDGE hafo ludi a na celu predajnu dostali 3 (slovom tri modemy). cize nastava standartna situacia u orange ze zacnu ponukat sluzbu a nemozu ju sprevadzkovat lebo nemaju zariadenia.

štvrtok, januára 27, 2005

Formatovanie webu tabulkami

jak sa hovori prisiel na psa mraz. :-) zacal som davat doporiadku niekolko generacny bordel na www.fpv.ukf.sk. upratovanie formatovania, css, cistenie kodu atd. na prvy pohlad hrozne volaco, ale uz sa zacina pomaly darit. ale najviac neznasam formatovanie webu tabulkami (zdravim elfa). nie ze by to neslo, ale niekedy ina moznost (rozumne rychla) proste nieje a to ma na tom sere este viac.

pondelok, januára 24, 2005

Subnet odpoved na mail

ako by povedali anglicania. finaly sme sa dockali odpovede. z nej som sa dozvedel ze vlastne uz koncia s ponukou v 2,4 GHz takze z toho asi naozaj nic nebude. no ale som vdacny aspon za info i ked notne oneskorene.

EDGE alebo internet na rohu u pomaranca

Ako som sa dozvedel na zive.sk, orange (podla predpovedi) predstavuje vysokorychlostny internet s pomocou technologie EDGE. podla prvych informacii mi cena pre domacnosti pripada velmi priazniva na to ze je to mobilny internet. konkretne ide o sumu 599 sk bez DPH (712 korun aj s danou) bez obmedzenia dat a v case od 17:00 do 8:00 rano v pracovnych dnoch a neobmedzene pocas vikendov a sviatkov. no vazne uvazujem o tom ze sa vykaslem na cele wi-fi a DSL a pojdem do mobilneho internetu mozno budem mat casom aj svoj notebook (ci uz pracovny alebo domaci). dokonca existuje zlava 20% pre dlhych uzivatelov (ak ma clovek pausal viac ako 6 mesiacov). existuje aj varianta internet maxi za 799 a ten je uplne neobmedzeny (tiez so spominanou zlavou 20%). existuje stranka www.zadacom.sk ktora sa zaobera modemom ktory orange ponuka. huf akorat som to elfovi popisal v ICQ a tez sa pyta kedy tam pojdeme. rozmyslam ze zajtra, ale mozno sa vyberiem uz dnes :-). ak to bude naozaj take rychle ako vyzera tak orange bude mat minimalne o jedneho chvalica viacej. i ked uz by konecne mohli popracovat na rychlosti orangeportalu

update: na tejto stranke sa nachadzaju screenshoty s rychlostami orange EDGE. to vyzera naozaj fasa. ohoooooo