pondelok, augusta 29, 2005

Hyundai Getz a Toyota Prius

hyunday getz sa stal vyvolenym autom. bude biely motor bude 1.1 l a mali by mi ho priviezt pocas tohto tyzdna. v danej cene (358000), vybave (klima, elektrika, dva airbagy, radio, central) a zaruke (tri roky bez ohladu na pocet kilometrov) sa mi pozdava najviac. toyota yaris je sice peknym a naozaj spolahlivym autom, ale bohuzial podmienky leasingu si nemozem dovolit ani pri najlepsej voli. ked uz sme pri tym toyotach vozil som sa na priuse (ktory bol oceneny ako auto 2005), ktory som prekrstil na geek auto. preco? ma hybridny pohon, tucny (dotykovy !!!) LCD display v strede vozidla, startuje sa tlacitkom, ktore ma napisane ze power :-) a navyse bonus bluetooth handsfree len tak aby sa nepovedalo. s nokiou sa mi ho sice nepodarilo rozchodit, ale to bolo asi len koli nedostatnu casu. t610 nemala ziaden problem. spotreba je tiez velmi pekna. do rychlosti 50 km/h bezi auto na elektromotor ktory sa prepne (bez toho ze by si to clovek nejako velmi vsimol) v pripade potreby na standartny spalovaci, takze v meste sa da uhnat spotreba okolo 4 litrov pri normalnej jazde, co je velmi pekne. no ked som sa oprel do plynu spravil som aj desat :-) ale to bolo na nitrianskom obchvate. fotoze z mobilu doplnim neskor.

4 komentáre:

Fifteen povedal(a)...

viem hovoril mi ten chalan co isiel so mnou na skusobnu jazdu :-) ... ale ta cena co za to budu chciet bude tiez pekny masaker ...

Fifteen povedal(a)...

pche ... ze kradnut. do politiky treba ist. tam su tie najtazsie prachy :-)

Anonymný povedal(a)...

Moj brat sa vozil na takomto lexuse ci to bolo uz pred rokom v japonsku ;) z tade ta technologia aj pochadza, ze vraj je to brutalne vozitko.

Fifteen povedal(a)...

sag Lexus je vlastne Toyota takze technologia zostala vo firme :-)