piatok, októbra 01, 2004


UKF prezentuje novy mobilny kancelarsky stol. vlavo je mozne polozit telefon (ci uz mobilny alebo klasicky stolovy) pricom na pravej vyssej podlozke je mozne mat svoje poznamky neustale pri sebe :-) tiez si prosim vsimnite stastny vyraz na tvari nasho modela sykyho. to je znakom ze nas stol je pohodlny a funkcny. to je zaruka, ktoru vam neposkytne ani sam horst fuchs.
posted by Fifteen

takto mame zabezpecene pocitace v nasom ustave. uznajte, vsak je to bezpecne :-). teraz sa nikto nedostane do mojho pocitaca.
posted by Fifteen

Ti, ti, ti, tiiiiiiiii

gong oznami 11 hodin, 0 minut, 0 sekund presne :-) . presny cas vo windows XP (pripadne inych verziach) nieje asi nikdy presny. hlavne XP a jeho internetovy cas je posunuty asi tak o 5 min. na to aby ste sa mohli vyhnut problemom s presnym casom odporucam stiahnut program tardis 2000 (ktory je vraj shareware, ale v skutocnosti je to freeware), ktory sa postara o naozaj presny atomovy cas (je potrebne pred nainstalovanim a spustenim tohto servisu vypnut sluzbu "systemovy cas"). pripadne si mozete ten svoj cas skontrolovat na stranke www.presnycas.cz. plus casy miest po celom svete. aby sa vam nestali take veci, ze zavolate niekomu ako sa citi po tom atentate a on bude tak 20 minut pred nim :-).

Baldachyn a vobec

trikrat hura. vysiel po dlhom obdobi suchot internetovych novy radostny baldachyn. kazdy piatok nove uchylnosti nielen na stredoeuropskom internete.

Krajina geekov

na blogu geeklandie sa dozviete, ze zeleny raoul sa da obdrzat aj pomocou MMS a rozpoznat geeka nieje jednoduche :-). narazil som tiez na slovnik vyrazov pri ktorom ma zaujal hlavne vyraz Jetlag

Nitra is onlajn

ako som sa tak sparal v rannom citani weblogov (plus ranne rozmrzanie po prichode) narazil som na blogu priatela havrana do odkazu na stranku studiostyle fora. v nom som vysparal adresu tuto: www.nitraonline.sk. ide o celkom zaujimavy portal o nitre, ktory dokonca aj aktualizuje svoj obsah pravidelnejsie nez napriklad tato stranka (zdravim elfo) :-).

štvrtok, septembra 30, 2004

Drogy su zle, ano ano ...

presne takto vidim momentalnu situaciu okolo legalizacie (dekriminalizacie) marihuany ktoru presadzuje slobodna volba. na pravda.sk uverejnili clanok isteho mudr. okruhlicu ktory tvrdi ze marihuana je navykova. pan doktor pravdu ma aj nema. podla mojho osobneho nazoru (ktory sa nikomu nesnazim vnucovat) sa vsetci snazia urobit strasne velke bububu z niecoho co tu uz davno nejakym sposobom funguje. urcite existuje (celosvetovo) menej ludi ktory ochoreli na rakovinu pluc z konope ako z cigariet. tiez je urcite omnoho mensie mnozstvo ludi ktory su zavisli na alkohole (ona povestna metla ludstva). mimochodom nikto z mojho okolia nieje schizofrenik. na koniec chcem povedat ze sam canabis nepozivam. tu je link na online pytanie sa a odpovedanie s panom okruhlicom (pravdepodobne bude fungovat iba dnes).

Dobre znamenia

pri vcerajsom vecernom pive a vseobecnej rozdrvenosti LAN party som dostal velku chut na znovuprecitanie si knizky Dobra znameni od autorov Terry Pratcheta a Neil Gaimana. pojednavala o podivnom konci sveta, jednom diablovi(ma rad dvadsiate storocie), jednom anjelovi (s vlastnym knihkupectvom), znovunarodenom, ale nespravnom antikristovi a jeho havinovi a samozrejme o dobrych znameniach. mam sice rozcitaneho Negroponteho v anglictine, ale este stale spominam na casy ked som mal rozcitanych 5 a viac knih. a vobec budem si musiet znova zohnat knizky od neila gaimana (ten ktory znovu vskriesil sandmana aj komiks).

streda, septembra 29, 2004

Poletime, poletime

boj o x-prize sa zacal. spaceship one od scaled composites sa odstrelila do vesmiru aj s posadkou (no dobre "len" 100 km) a zda sa ze dosiahli svoj ciel. este musia zopakovat svoj pokus po druhy krat. malo by to byt 3 oktobra. linky nasleduju: zive.cz (bleskovka), slashdot (clanok), NASA TV, space.com

Google kalkulacka

pri hladani informacii o pocitacovom systeme pre A-380 (i-5000) som pri pouziti googla narazil na zaujimavu vec. ked mu date do riadka akykolvek vzorec vyrata ho. skusal som aj vysoke faktorialy a tiez mu to celkom ide. delenie prebieha s presnostou na 10 desatinnych miest. zvlada aj konverzie jednotiek celkom zaujimava featura googlovska, ktora sa mi velmi paci. tuto je o jeho moznostiach viac. a co budem teraz robit so systemovou kalkulackou vo windowsoch? :-)

Grid Compjuting v novom Airbuse

vcera sa mi postastilo sledovat na discovery dokument o vytvarani dokonaleho lietadla. bol v nom prezentovany airbus a-380 ako lietadlo s najmodernejsimi pouzitymi technologiami ktore su momentalne dostupne ludskej spolocnosti. a dnes som si na zive.cz precital clanok o tom ako tam budu instalovat aj multimedialny system pre sledovanie filmov vo vysokej kvalite. vraj maju byt k dispozicii 17" LCD monitory. podla inquireru by sa dala tato vypoctova sila pouzit na zdrave grid computing aplikacie. spominaju tiez nieco v zmysle pouzivania wifi pre pripad pripojenia na internet. tazka predstava ze by im to niekto nabural zvonka.

utorok, septembra 28, 2004

ASCII Star wars

cool. vystrachal som ASCII verziu Star warsov. a vyzeraju byt cele.

CSS menu patalie

nakolko sa borim s css a vytvorenim menu v nom, nemam pomaly cas ani na pisanie :-). clovek by si pomyslel ze vytvorit menu je jednoducha zalezitost ktora bude trvat tak den, ale ono je to volake zrazu zlozite. ale este mame na linke priatela havrana (so called web guru) ktory mi posiela vsetky poriadne linky ohladom css a webu vobec.

pondelok, septembra 27, 2004

Kina ach tie kina

zaujimavy ale prevzaty clanok o kinach prinasa kinema.sk moj jediny slovensky oblubeny server o filmoch a kinematografii. autor pojednava o tom ako su kina nevybavene a zastarale. och keby tak vedeli ze v ntre nieje ani jedno kino. iba amfiteater ktory bohuzial v zime premietat nebude. zostava akurat filmovy klub na UKF tak rad by som si konecne uzil poriadny obraz.

To je zradlo! :-)

tutola pri browseni webom som objavil PAC MAN cerealie. pripadne tucniakovske pepermintove cukriky. no nekupte to :-)