piatok, septembra 17, 2004

Ranne zaparenie mozgu

Newsoval som rano beznym sposobom az kym som nenarazil na toto. ide vraj o billboard od googla na zamestnanie. jedine co billboard hovori je: "{first 10-digit prime found in consecutive digits of e}.com" teda doplnit dane cislo. zacal som rozmyslat ako velmi som biedny z matematiky a v ramci tohoto bolestiveho ranneho ukonu som pouzil kamarata googla, ktory mi vyriesil prvu cast tejto zabavky. na onej stranke sa nachadza opat dalsia funkcionalna haluz na ktoru budu vediet odpovedat pravdepodobne nejaky husty matematici, ale este poskusam coho sa da dosiahnut len s pomocou internetu :-) .

Never give up, never surrender. - Jason Nesmith/Cmdr. Peter Quincy Taggart - Galaxy Quest
update: po piatich minutach googlovania som dospel do konecnej fazy tohoto problemu :-) ale dakuju mi aky som ja skvely a vobec. vsetko je vyriesene tuto. (ale priznavam dobrovolne, velmo tomu nerozumiem) :-) a sem je clovek redirektnuty po tej torture.

štvrtok, septembra 16, 2004

Sin City film

huraaaaa. v roku 2005 sa konecne dockam filmoveho spracovania komiksu SinCity (nenasiel som lepsi link) od franka millera. mena ako robert rodrigez, frank miller, bruce willis, elijah wood su urcite prvou zarukou kvality. je k dispozicii aj filmova ukazka vo vysokej kvalite. v tejto ukazke vidno ako sa snazia preniest noir a original komiksovu atmosferu. k prehliadnutiu je potrebny kodek MP4 .

informacia o traileri objavena na FFFILME (avsak linka na trailer nefunguje preto som vygooglil novu - hned prva)

Firefox 0.10 PR

nainstaloval som firefox 0.10PR z blaheho nerozumu cireho a zistil ze mi polovica extensions nefunguje ... :-) nuz moja chyba hadam ma firefox upozorni na nove verzie aby som mohol upgradnut aj tie

Geek opekacka


a totok je posledna z nekvalitnych fotiek utornajsich udalosti :-)
posted by Fifteen

opekacka pokracuje
posted by Fifteen

pohaluskova geek opekacka
posted by Fifteen

Obzerstvo haluskami v.1.0


tanier s rozjedenymi haluskami
posted by Fifteen

moja haluskova malickost
posted by Fifteen

zoznam haluskarov zucastnenych, priblizne hladnych :-) (juraj, paulie, ivet)
posted by Fifteen

utorok, septembra 14, 2004

Halusky

Dnes by sa mali udiat u priatela paulieho jedalenske orgie. s bryndzovymi haluskami, zakysankou a vsetkym co k tomu patri. pripravujem sa na struhanie zemiakov krajanie slaninky a veci s tym suvisiace. mal by sa zucastnit aj priatel havran ako vypomoc pri jedeni. hlavny kuchar by mala byt Ivet (v sucastnosti to matka cakatelka a mazelka paulieho). bude aj foto ... :-)

update: nastava cas obzerstva, cas halusiek cas vlcieho hladu. a az sa preleje liter zakysanky a nastane temna bryndzova noc, mozno sa presuniem este niekam dalej :-)

pondelok, septembra 13, 2004

/. Moderator

vzdy som sa cudoval ako ma slashdot vymyslene moderovanie svojich diskusii tak, ze tam skoro vzdy najdem relevantny pokec k nejakej novinke. no a ako tak browsim po oblubenom slashdote zistil som ze mam nejakych 5 bodov na moderovanie. precital som si ako a co a prihodil som svojich 5 bodikov na prispevky v diskusii o .NET pre Lego Mindstorm o ktorom som pisal rano.

ICQ uz funkcne od soboty

ICQ mi sice funguje uz bez problemov ktore nastali v piatok, ale rychlost odpovede supportu (mozno koli poctu ludi na ICQ) bola dost pomala. prisla az vcera hoci dopyt po pomoci som poslal uz v piatok. Este by som rad vedel preco pouzivaju take divne email adresy pre support (support16 (at) icq.com) potom to mailserver oznacuje ako spam :-)

.NET pre Lego midstorm

ranne browsenie prinieslo ovocie. uz davnejsie obdivovane LEGO Mindstorm (roboticke lego programovatelne a prepajatelne s kompom) programovatelne cez .NET, ktore vyvinula Potsdamska univerzita.

vycmuchane z tohoto clanku na /.

Linuxovy driver pre ATI

huuuu som prave objavil ameriku. existuju ATI drivery pre linux. uz sa tesim kedy ich instalnem na domacu fedora core. mozno to vylepsi aj obraz. kazdopadne som zvedavy ze co a ako.