piatok, septembra 03, 2004

Cesky Starwars Knights of the old republic

uff akorat co som si volako nainstaloval SW KOTOR v anglictine tak den na to vysla ceska lokalizacia. i sosol som a zostal prekvapeny 60 KB/sec stahovanim zo serveru tiscaliovskeho. zvycajne sa rychlost pohybje radovo v MB/sec. instalacia bezproblemova a cestina samotna je (z mojho pohladu anglictinara) velmi solidna (nieje to odflaknuty preklad). hratelnost sa zvysila min o 10%. predsa len zrozumitelnost jazyka je velmi prijemna vec. autori prekladu tvrdili ze je potrebne zacat hrat od zaciatku ale nie je to tak. moje skusenosti: nainstaloval som preklad, spustil hru, loadol poslednu poziciu a ajhla komplet cestina bez akychkolvek problemov. uz sa tesim na vecerne podrvievanie.

štvrtok, septembra 02, 2004


dalsie z poobednych piv :-)
posted by Fifteen

foto slnka HP fotakom. vidno ze v strede hore sa zblaznil CCD chip (ten oranzovy pasik)
posted by Fifteen

logo logujuce oblubene ... :-)
posted by Fifteen

Nemam rad americke remaky

Nie opravujem, neznasam americke remaky filmov. vacsinou sa snazia zhnusit original. to uz vazne nemaju vlastne napady fuj strach a hnus. posledny pripad hnusu je k zhliadnutiu tu. a myslim ze najmenej druhy krat sa to snazia spravit s Bessonovym filmom (prvy ktory si pamatam bola jeho Nikita ktoru americky hollywood premenil na nieco uplne ine. proste to nevedia.

odhalene pomocou FFFILMU

Ranajsie mudrovanie nad zapchami

ako byva uz v nitre zvykom ranna zapcha (nie wc ale taka ta autova mestska) zbrzdi vsetko. na klokocine vraj az dva pruhy zaplnene boli a tu pred nasou ustanoviznou sa tiez krasne hromadia metanove emisie. vystupit som musel o zastavku skorej a este som predbehol autobus. ale clovek si aspon pozrie co je noveho na ceste k strednej potravinarskej (taka primarne girl skola). nuz toto sa stalo rano onoho pamatneho stvrtka o 7:55 hod. ci bude stvrtok pamatny alebo nie nechajme na historikov.

utorok, augusta 31, 2004

Financna podpora pre www.digi-foto.sk

vzhladom na to ze som na tomto webe nesiel kopu zaujimavych informacii o fotoaparatoch fotografovani a vobec, pripojim sa (samozrejme po vyplate) k zbierke na digi-foto.


nase struhadlo pre oharkovy salat so smotanou :-) fotene pomocou HP photosmart 715
posted by Fifteen

HP fotak cudny prevelice

obdrzal som s kolegom myrcom poziadavku na fotografovanie studentov pre ID karty. i dostal sa mi do ruk fotoaparat HP photosmart 715 (lepsi link som narychlo nenansiel). fotoaparat je to robustny az priam hutny na to ze by to mal byt plnoautomat. fotografie robi celkom pekne, ale treba sa posnazit a hlavne netriast rukami. tento digifotak ma zaujimavu vlastnost ze po odpojeni USB kabla sa vypne. cize v pripade fotenia asi tak 1000 studentov (odhad, naozaj netusim kolko ich bude mozno menej mozno viac) to bude velmi zabavne stale zapinat fotoaparat. dufam ze sa nam podari vybavit olympus C-5050.

Gmail vjeci ziadne kecy

Nuz dostal som pozvanku (diky otty) na gmail i rozhodol som sa otestovat ho troska. na prvy pohlad vyzera ako bezne mailery webove obycajne (skoro ako bezny praci prasok). prvou a najviac hypovanou castou ktorou ma zaujat je 1 GB konto. nu z velkost som este akosi netestoval ale mailiky budu pribudat i casom sa mozno zmienim ze ci som dosiahol nejake zaujimave cislo. co zaujimave moze priniest gmail okrem kvanta miesta na kvalitny spam a kopu videi? triedenie. dalsou velmi zaujimavou zatial vypozorovanou vlastnostou gmailu je zaujimavo a velmi dobre spravene rozdelovanie a hladanie mailov. pokial vas nejaky mail zaujima oznacite hviezdickou a on sa zaroven objavi v hviezdickovanom adresari. ked s niekym clovek komunikuje po otvoreni mailu sa otvoria vsetky s nim pribuzne. velmi dobre a prehladne na sledovanie komunikacie. dozvedel som sa tiez ze je mozne importovat si kontakty z inych mail klientovnikov. odporucali csv format tak som ho vytvoril a pokusil importovat. bohuzial ani na viacery pokus sa mi to nepodarilo. ale momentalne este neviem ci je chyba na strane csv suboru alebo gmail to proste este poradne nevie. som zvedavy ako vyriesi gmail problemy spamu. ma tam sice tiez taky adresar ze spam ale ucinnost som este nestihol overit.

pondelok, augusta 30, 2004

Virtual Reality 2.0

zhliadol som RSS z ceskej lupy a pozeram glosa ohladom virtualnej reality od frantiska fuku. o tom ako sa do virtualnych hier prenasa realne spravanie zo sveta.

Tricka z thinkgeek

dozvedel som sa ze hysterka zacala ponukat tricka z thinkgeeku. uz sme s kamosom objednali. a naviac som este zhliadol ako sa sklada tricko za tri sekundy. skvele :-)